Goudkorrels implanteren

Goudkorrels implanteren op specifieke acupuctuurpunten geeft een continue stimulatie van deze punten, ten behoeve van pijn vermindering.

Bekijk deze informatieve video over de werking en het implanteren van goudkorrels.

INDICATIES
Chronische pijn ten gevolge van locomotieproblemen, met name degeneratieve gewrichtsziekten (met of zonder arthrose). Denk hierbij aan chronische rugklachten, zoals kissing spines, heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED) en lumbosacrale stenose.

DOEL
Wegnemen / verminderen van de pijn. De gewrichtsveranderingen kunnen niet verholpen worden. Soms kan de arthrose wel wat verminderen.

DE BEHANDELING
Door het implanteren van goudkorrels op specifieke acupunctuurpunten krijg je een continue stimulatie op deze punten. Hierdoor zie je in de meeste gevallen een snelle en langdurige vermindering van de pijn.

Bijvoorbeeld bij HD-gevallen is het slagingspercentage circa 80%, waarbij deze honden jaren later nog pijnvrij zijn. Op oudere leeftijd kunnen de klachten weer wat terugkomen door verdere vorming van arthrose en is soms extra behandeling d.m.v. acupunctuur nodig.

HOE WORDEN ZE GE├ĆMPLANTEERD
Het dier moet nuchter komen. Hij krijgt een zo licht mogelijke narcose met domitor (ketamine).

goudkorrel implanteren hond kat-goudkorrel-kat-hond-1De plekjes waar de goudkorrels worden geïmplanteerd worden geschoren en ontsmet. Met een holle naald waarmee de 1/2mm grote goudkorrels tot diep in de spieren aangebracht. Na de procedure krijgt uw dier een injectie zodat hij snel weer wakker wordt en zo mee naar huis kan.

WAAROM ECHT GOUD?
Goud heeft een sterk toniserende ofwel stimulerende werking op de acupunctuurpunten en onze ervaring is hoe zuiverder het goud is, hoe beter en langduriger de werking is, vandaar dat wij uitsluitend 24 karaats goud gebruiken.

NACONTROLE
6 weken na de ingreep wordt een controle-consult ingepland om te evalueren hoe de behandeling heeft aangeslagen. De goudkorrels zitten dan lang genoeg in het lichaam om verbetering te kunnen zien.

Voor meer informatie over de resultaten, kunt u het goudkorrel perceptie-onderzoek bekijken. En u kunt meer lezen over goudkorrel therapie humaan via deze link (een Duitstalig artikel).