Behandeling Humaan

Bij Den Hoek worden ook mensen behandeld. U kunt een afspraak inplannen bij Annette Denekamp en Patricia Maltha. Zij zijn bij ons werkzaam als humaan acupuncturist

Veel diereneigenaren, die hun dier  zagen opknappen van een holistische behandeling, vroegen zich af of deze manier van werken ook op mensen toegepast kan worden.

Gebaseerd op inzichten o.a. afkomstig uit Chinese Filosofie en Chinese Geneeskunde, waarbij energiestromen de basis van de gezondheid zijn en acupunctuur één van de behandelwijzen is, heeft Den Hoek een eigen diagnostisch- en behandelprotocol ontwikkeld, de holistische benadering, die bij mens en dier in veel situaties goede resultaten heeft. Op het gebied van energetische behandelen wordt veel aan onderzoek en ontwikkeling gedaan.

Een onderzoek voor mensen bij Den Hoek begint met een anamnese (intakegesprek) waarbij aard en mogelijke oorzaak van een klacht aan de orde komen. Daarna wordt, net als bij de dieren, gebruik gemaakt van verschillende meetmethoden om tot een diagnose te komen. Lecher antenne, biosensor, pols- en tongdiagnostiek zijn ook hier belangrijke hulpmiddelen. Aanvullend (regulier) onderzoek, zoals bloedtesten, röntgenfoto’s of echografie kunnen noodzakelijk zijn.

In tegenstelling tot bij behandeling van dieren kan een menselijke patiënt rechtstreeks vragen beantwoorden. Dit kan zowel voor- als nadelig zijn, daar het soms moeilijk is objectief naar de herkomst van eigen klachten te kijken. Invloeden van interne aard (auto-immuun aandoeningen, aangeboren afwijkingen, mentaal/emotionele problematiek enz.) kunnen net als externe aandoeningen (infecties, trauma, toxische belasting enz.) de gezondheid nadelig beïnvloeden. Zonder dat men zich daarvan bewust is, kunnen leef- en eetgewoonten, bij voorbeeld, oorzaak zijn van een grote verscheidenheid aan klachten.

De behandeling kan bestaan uit een combinatie van acupunctuur, energiewerk, kruidengeneeskunde (fytotherapie), massage-technieken (Tui Na), natuurlijk medicatie en een keur aan middelen op basis van kruiden en voedingssupplementen.De patiënt wordt altijd zoveel mogelijk actief bij de behandeling betrokken, uitgaande van de opvatting dat een gemotiveerde, zelfbewuste patiënt zichzelf veel te bieden heeft.

U kunt ook een voedingsconsult inplannen bij Annette.

Voor meer vragen kunt u contact met ons opnemen.